ELSPETH BEARD یک موتورسوار و معمار است. در اوایل دهه ۱۹۸۰ که تصمیم به یک سفر ماجراجویانه در سن ۲۳ سالگی گرفت. موتور اولین خانم انگلیسی که به دور دنیا سفر کرد یک موتور BMW R۶۰ / ۶ مدل ۱۹۷۴ بود که به کمک کتابچه راهنمای Haynes سعی کرد تمام اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورد.
السپت بیرد به کمک این موتورسیکلت توانست از کشورهای آمریکا، کانادا، مکزیک، نیوزیلند، استرالیا، اندونزی، سنگاپور، تایلند، مالزی، هند، نپال، پاکستان، ایران، ترکیه و اروپا را برای ساختن این رکورد طی کند.
السپت بیرد در حال حاضر یک معمار مشهور است، تخصص او ساخت و بازسازی ساختمانهای جالب و غیر معمول است. از سفر هیجانانگیز او کتابی به اسم “ Lone Rider: The First British Woman to Motorcycle Around the World ” نوشته شده است. در این مقاله با نگاهی به این کتاب به خلاصهای از سفر و زندگی او میپردازیم.
موتورسیکلت BMW R۶۰ او قبل از شروع سفر حدود ۷۲۰۰۰ کیلومتر کار کرده بود، برای شروع سفر تمام سیمها، باتری و لاستیکها را را تعویض کرد و به همراه یک کلاه کاسکت، کاپشن و چکمه چرم و دو جفت شلوار این سفر دو ساله را آغاز کرد. برای حمل وسایل خود از یک جعبه آلومینیومی که خودش آن را ساخته بود استفاده کرد.
سفر السپت بیرد از نیویورک با پس اندازهای که پس از کار در یک کافه به دست آورد شروع کرد، برای مکانهای که قصد سفر به آنها را داشت اطلاعات یا کتابچه راهنمایی دقیقی در دست نبود از این جهت به دنبال مکانهای بود که دیگران به او معرفی میکردند و اطلاعات تکمیلی در اختیارش قرار میدادند.
.اگر به دنیای موتورسیکلت علاقمندید مقاله تفاوت کلاچ تر و خشک را به شما پیشنهاد میکنم.
او در استرالیا، اولین تصادف بزرگ خود را در یک جاده خاکی نزدیک تاونزویل، در کوئینزلند تجربه کرد. در این تصادف ضربه مغزی بدی را متحمل شد که به مدت دو هفته در بیمارستان بستری شد، اما خوشبختانه هیچ شکستگی استخوانی نداشت. او در مصاحبهای گفته است که هنوز کلاه “گنبد استخوانی” را دارد که زندگیش را نجات داده است و از آن برای بقیه سفر خود استفاده کرده است.
در این سفر خود در سنگاپور تماماشیاء قیمتی و مدارک او به سرقت رفت از جمله پاسپورت و تمام ویزاهای کشورهایی که هنوز به آن سفر نکرده بود، همچنین مدارک ثبت نام و حمل دوچرخه که با آن سفر میکرد. جایگزین کردن تمام مدارک گمشده حدود شش هفته به طول انجاماید. پس از تکمیل مدارک از شبه جزیره تایلند-مالزی به بانکوک و به چیانگ مای و مثلث طلایی رفت.
در این سفرالسپت بیرد عکس خود را با موتور سیکلت و داستانهای که برای او پیش آمد را برای مقالات و روزنامههای متفاوتی ارسال میکرد، اما از هیچکدام از آنها پاسخ دلگرمکنندهای دریافت نکرد.
در کتاب خود اشاره میکند که: مزیتی که در آن زمان داشتم این بود که وقتی با لباسهای موتور سواری بر موتور سیکلت بودم، کسی فکر نمیکرد که این یک زن سوار بر موتور باشد. بنابراین حس امنیت بیشتری داشتم. در بعضی کشورها وقتی از موتور پیاده میشدم، تا آنجا که میشد کلاه ایمنی خود را برنمیداشتم تا آنها فرض کنند مرد هستم. اما این کار همیشه امکانپذیر نبود و گاهی نیز توجه ناخوشایندی را متوجه میشدم. مطمئن نیستم که امروزه اوضاع بهتر شده باشد، فقط کمی متفاوتتر شده است.
سفر ماجراجویانه السپت بیرد
برای سفر به کشورهای متفاوت از یک نقشه چاپی ساده استفاد میکرد، نقشهای ساده برای کل شبه قاره هند، پاکستان و ایران که به کمک آن جادههای اصلی قابل تشخیص بود. در بسیاری از زمانها نقشهها به زبان همان کشور بود و برای یافتن مسیر به دنبال حرکت خورشید و نقشههای دو زبانه بوده است.
در آن زمان در بسیاری از کشورها تعمیرگاه موتور سیکلت وجود نداشت، بنابراین برای تعمیر موتورسیکلت لوازم یدکی مورد نیاز را با خود حمل میکرد. در قسمتی از کتاب اشاره میکند: ” با همه گرفتاریها، فکر میکردم آن زمان دورانی طلایی بود و بسیار خوش شانس بودم که توانستم در آن زمان سفر کنم.
موتورسیکلتها (دست کم موتورهای بیام و) قابل اعتماد بودند. آنها ساده بودند و هنوز مملو از تجهیزات الکترونیکی نشده بودند و تعمیر آنها کنار هر جادهای امکانپذیر بود و تکنولوژی زندگی ما را تسخیر نکرده بود. اگرچه فناوریهای امروزه از بسیاری جهات عالی است، اما برخی از ماجراجوییهای واقعی را از ما گرفته است. در نبود تکنولوژیهای امروز، شما میدانستید که باید به تنهایی از پس هر مشکلی برآیید. نتیجه این میشد که بسیار متکی به خود پرورش مییافتید برای زندگی آمادگی بیشتری داشتید. “
السپت بیرد به هر کسی که قصد سفر ماجراجویانه را دارد پیشنهاد میکند که ترس خود را کنار بگذارد و بداند که با بیشتر افرادی که روبرو میشود مفید و دوستانه با او برخورد خواهند کرد.